Dohráno: Assassin’s Creed – Odyssey

O maličkostech a detailech

Osobně si neumím představit hrát tuto hru v době vydání. To muselo být chyb, nedodělků, problému s výkonem! I po čtyřech letech od vydání (verze 1.5.3) jsem narazil na úkol, který nešel dokončit. Mě hlava absolutně nebere, jak to mohlo na meta a open critic skončit s hodnocením přes 80/100. Kdy ty zajímavější úkoly přicházely až po vydání formou obsahu zdarma. Hlavní příběhová linka má záměrně hluchá místa, které vyplní DLC o Atlantidě. Bylo méně vybavení a unikátních vzhledů, méně legendárních bytostí, dovednosti které smíte používat. Prostě slabší pískoviště. Ale obchod s mikrotransakcemi naopak fungoval na jedničku.

Já si z této hry odnáším skvělé pocity, protože mě soubojový systém a systém pohybu a průzkumu bavil. Příběh je o dost slabší, ale sám nevím jak bych to udělal lépe. Jak zachovat otevřený svět a jeho průzkum a zároveň zbytečně nerozkouskovat příběh tak, že ve finále dokáže udržet. Ubisoftu bych poradil, aby příště toho bylo měně. Menší mapa, měně vedlejších úkolu, méně žoldáku, méně kultistů. Naopak více surovin, aby mě vylepšení lodi nestálo veškeré bohatství řeckého světa. Vyplnil bych hluchá místa a neprodával bych je jako dodatečný obsah za 689,-. I mě to po nějakých 83 hodinách herního času utahalo a přál jsem si konec. Přál jsem si konec, který by mě uspokojil, a dostal jsem přesný opak. Hra Assassin’s Creed: Odyssey pro mě osobně osciluje mezi nadprůměrnou a skvělou hrou (7-8/10). Komu nesedl systém souboje a průzkumu, ten si může klidně odečíst bod dolů, protože to je elementární pilíř celé hry.

Malý dovětek k placenému dodatečnému obsahu

Ubisoft mě opět zklamal. Poprvé se to stalo u AC II a jeho vystřiženým epizodám, které se prodávaly jako dodatečný obsah. Po zahrání jsem pochopil, proč je vystřihli ze základní hry. To bylo jednoduše na bolehlav. Znovu se mi to stalo u AC III a dodatku s názvem The Tyranny of King Washington, kde celý vývojový tým musel zřejmě tripovat. Do třetice všeho dobrého jsem zklamání prožil u Odyssey, kdy jednotlivé dodatky mají nezajímavé příběhy a náplň je 1:1 se základní hrou. Dalších 20-40 hodin odmítám opravdu dělat opět to samé.

Slovo závěrem

Kladu si otázku. Budu tuhle hrát někdy znova? Ve svém nitru se utěšuji že ano. Osobně si myslím, že tenhle kolos už znova hrát nebudu. Čekají mě totiž jiná dobrodružství obřích rozměrů. Jedno je jisté. Zaručeně se tady sejdeme u dalších Assassin’s Creed her. Jen vůbec nevím v jakém pořadí to bude.

6,5-7,5/10

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *