The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D – Forest Temple

Forest Temple

Vstup

Když vstoupíte do kobky, hned na začátku na vás zaútočí dva vlci. Pokud je úspěšně zasáhnete mečem do zad, zabijete je na jeden zásah. Vydejte se po stěně vpravo (pokud stojíte čelem ke dveřím) a použijte „Hookshot“. Přitáhněte se k malé truhle na protějším stromě. Z truhly získáte první klíč (1) „Small Key“.

Gold Skulltula
(34/100):Na šplhací stěně vpravo. Použijte „Hookshot“.

Prostupte dveřmi, zabijte pavouka. Nyní se nacházíte v hlavní místnosti celé kobky. Shlédněte animaci, jak čtyři duchové ukradnou oheň z pochodní. Výtah k závěrečnému souboji je nefunkční a vašim úkolem je tento výtah znovu uvést do provozu.

Jak získat mapu

Z hlavní místnosti se vydejte do dveří přímo naproti vám. Napravo se nachází Gold Skulltula (35). Zničte protivníky „Blue Bubble“. Pokud jsou protivníci obklopení modrým ohněm, jsou nezranitelní. Nejprve se jich dotkněte svým štítem nebo vystřelovací kotvou. V další místnosti na vás čeká souboj s dvěma kostlivci. Celou dobu se kryjte a udělte jim zásah ve chvíli, kdy se chystají švihnout mečem. Musíte být ale dost rychlí, protože kostlivci se po čase oživí. Po souboji se objeví truhla s klíčem (2) „Small Key“.

Vraťte se zpět do hlavní místnosti k modré kostce po vaši pravici. Postavte se před ní a zahrajte píseň „Song of Time“. Projděte skrz dveře a vylezte po stěně vpravo až nahoru. Nejdřív si však stěnu vyčistěte od pavouků. Projděte skrz dveře a zabijte protivníka „Blue Bubble“. Po souboji se objeví truhla s mapou uvnitř. Pokračujte dál.

Jak získat luk

Nyní se ocitáte na balkoně. Vystřelte kotvu na cíl přesně nad balkonem nalevo. Postavte se na červené tlačítko. Tímto vypustíte vodu z nedaleké studny. Seskočte z balkonu dolů.

Gold Skulltula
(36/100):V místnosti se studnou se na vyvýšeném kopci nachází malá truhla.
Přitáhněte se k truhle pomoci háku.
Pavouka zničte pomoci kotvy.
Žeton si přitáhněte stejným způsobem.

Pokračujte žebříkem dolů do vypuštěné studny a pokračujte krátkou uličkou. V malé truhle seberte klíč (3) „Small Key“. Vylezte po stěně a znovu se ocitnete v hlavní místnosti. Odemkněte dveře, ke kterým vedou schody (jediné zamčené dveře v místnosti). Zničte pavouka a vstupte do další místnosti.

Vylezte po žebřících do druhého patra. Podle směru šipek namalovaných na zemi posuňte modrý kvádr co nejblíže k velkému čtvercovému výklenku na zemi (nejprve ho zatáhněte a pak zatlačte). Až ho už nebudete moci tlačit, obejděte ho tak, že zamíříte tunelem, kde byla krabice, a vydejte se doprava, abyste našli kvádr. Pokračujte v tlačení kvádru, dokud nezapadne do důlku. V chodbě, kde jste původně našli modrou kostku, najděte žebřík a vylezte po něm nahoru. Zatlačte na červený kvádr, dokud nenarazí na zeď. Vraťte se k modrému kvádru a použijte ho k vytažení do dalšího patra, kde můžete pokračovat v tlačení červené kostky do chodby, dokud nezapadne na místo. Použijte ji k vylezení nahoru a na konci chodby se dejte doprava. Vylezte po žebříku a porazte dvě modré lebky. Odemkněte dveře (oka si prozatím nevšímejte) a projděte klikatou chodbou. V další místnosti si dejte pozor na Stěnové mistry, stínové ruce, které vás mohou chytit a odvést zpět ke vchodu do chrámu. Objeví se pouze tehdy, pokud se příliš dlouho zdržíte na jednom místě. Rychle přeskákejte po plošinách a odemkněte dveře. Sejděte po schodech dolů a vstupte do dveří.

V další místnosti se utkáte s osamělým kostlivce, kterého po smrti nahradí další dva kostlivci. Dávejte pozor, abyste nespadli do místnosti pod vámi. Zlikvidujte je stejným způsobem jako předtím; jediný rozdíl spočívá v tom, že pokud třetího kostlivce nezabijete dostatečně rychle, druhý kostlivec se dá znovu dohromady. Pokud máte problémy s jejich dostatečně rychlým zabitím, zkuste po každé úspěšné ráně změnit cíl. Pokud to uděláte, jakmile bude druhý kostlivec mrtvý, poslednímu kostlivci bude k zabití stačit jeden zásah. Za tento boj získáte klíčový předmět luk „Fairy Bow“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *