Moje dojmy z Nintendo Directu (únor 2023)

Je to tady! 8.2.2023 proběhl první letošní Nintendo Direct, ve kterém byly představené produkty a služby, jenž mají vyjít v první polovině letošního roku. Prezentace byla dlouhá čtyřicet minut. Během tohoto času jsme měli možnost vidět hromadu dodatečného obsahu, remástry a také pár nových her. Mé očekáváni bylo nízko a tak mě Nintendo mohlo jedině příjemně překvapit. Povedlo se to?

Metroid Prime konečně!

Sám pro sebe jsem si nastavil, že pokud se v prezentaci objeví alespoň jeden zajímavý produkt, tak budu spokojený. Ono se to opravdu stalo! Nintendo mě mile překvapilo oznámením a rovnou vydáním Metroid Prime. Jedná se o 3D Metroid na jehož znovu vydání čekáme věky. Nová verze zlepšuje vše co se dá a běží v obou režimech v 60 FPS! 😍 Hra běží lépe, vypadá lépe a ovládá se lépe. Úplně splněný sen. V rámci prezentace se jednalo o malé oznámení. Pro mě osobně se však jedná o oznámení nejlepší. Ještě lepší než další video o nové Zeldě.

Zaráží mě pouze jedná věc. Možná bych si měl nasadit alobalovou čapku. Zhruba prěd dvěma lety se na Redditu objevila zpráva od zaměstnanců Nintenda, ve které stálo, že remástry prvních dvou her jsou už dávno hotové a leží v „trezoru“. Na fyzickou kopii hry si však musím počkat ještě tři týdny. Mám takového divného tucha, že Nintendo tady testuje nový obchodní model. Nejdřív vydáme digitální verzi a krabičku o několik týdnů později. Potom se podíváme do Excelu kolika lidem jsme jednu a tutéž hru prodali dvakrát. No co…

Ať žije předplatné

Do služby Nintedo Online dorazí Gameboy a Gameboy Advance. Dražší varianta předplatného má konečně nějakou hodnotu. První várka her již vyšla. A ty další neočekávám dříve než v únoru 2024. Nezapomínejte na to, že ještě nevyšla várka oznámených her z konzole Nintendo 64. Pravděpodobně se čeká na nějaké Pokémon Direct. V něm se oznámí vydání her Pokémon Blue / Red/ Yellow / Gold / Silver / Crystal . Jinak by hraní Pokémon Stadium nedávalo smysl. Já si chci zahrát i ty hry, které teprve vyjdou. Pro jistotu tak odložím nákup předplatného alespoň o tři měsíce.

Slovo závěrem

Zeldou Minish Cap si spravím chuť po Skyward Swordu. Toto byly mé momenty, které mi udělaly radost. Možná je smutné, že nová Zelda se mnou absolutně nic nedělá. Neříkám, že ji nikdy nezkusím. Jen necítím tu radost a natěšenost na hru samotnou. Už samotná představa toho velkého, rozlehlého světa mě vyčerpává… Co si z únorového Nintendo Directu odnášíte vy?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *