The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D – Zora’s Domain

Zora’s River (Řeka)

Při odchodu z vesnice Kakariko následujte řeku a vydejte se podle ní. Narazíte na skalní průčelí a zátaras z balvanů. Balvany zničte pomocí bomb.

Gold Skulltula (20/100):
Po vstupu do oblasti zatřeste stromem nalevo. 

Narazíte na slepici a prodejce kouzelných fazolí “Bean-chomping Glutton”. První fazole stojí deset rupií a jejich cena se bude zvyšovat s každým nákupem až narazíte na hranici sto rupií za kouzelnou fazoli. A čem jsou fazole kouzelné? Jednotlivé lusky můžete jako dítě zasadit do částí se zeminou. V dospělosti na těchto místech vyroste okrasná rostlina, která vám umožní se dostat do dříve nepřístupných míst (např. hřbitov Kakariko). Zakupte si prozatím dvě kouzelné fazole.

Gold Skulltula (21/100):
V noci. Na žebříku poblíž místa s druhým “Heart Piece”.

Vyšplhejte po žebříku a postavte se na symbol s třemi trojúhelníky (Triforce). Vytáhněte ze své kapsy okarínu a zahrajte na ní “Zelda’s Lullaby”. Tímto si otevřete cestu do Vodního království (Zora’s Domain).

Heart Piece #1

Pro obě “Heart Piece” budete potřebovat slepičku, která se nachází u vstupu. Popadněte ji a přeskočte na druhou stranu řeky. Pokračujte až dojdete ke stěně a odtud přeskočte zpět na levou stranu řeky. Pokračujte přes malé díry po plošinách až dorazíte do bodu, kde na dílek zdraví vidíte. Nyní vás čeká trošku záludný skok. Vyskočte směrem k plošině s dílkem a uprostřed skoku odhoďte slepici. Tento manévr způsobí, že se Link uchopí římsy a bude se moct vytáhnout nahoru.

Heart Piece #2

Vraťte se pro slepičku. S ní se vydejte nahoru podél řeky až k velkému vodopádu. Zde se dostaňte nejvýš co to půjde a ohlédněte se kolem. Měli byste spatřit “Heart Piece” na římse vyčnívající ze zdi.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *