Hrál jsem Resident Evil 4 Remake demo

Video herní rok 2023 se nám rozjel a už stihlo vyjít několik pecek, které jsem samozřejmě ještě nehrál. 😅 Nacházím se ve stavu, kdy spíše zkouším různá dema a jedno z nich bylo Resident Evil 4 Remake. Musím se přiznat, že mě hra od oznámení nechávala poměrně chladným ale po zahráni dema jsem změnil názor. Ještě než se tady s vámi podělím o své dojmy a postřehy, měl bych na pravou míru uvést jak to mám se sérii Biohazard a.k.a. Resident Evil. Sérii jako takovou znám ale nejsem její fanoušek ani hráč. Před několika lety jsem s kamarádem otočil dvakrát Resident Evil 5, který považuji za velmi zábavnou akční hru u které jsme se hodně nasmáli hlavně vlastním chybám a přehmatům. Všechny dřívější a pozdější hry jsem minul obloukem a tak je pro mě tento Remake jako zbrusu nová hra.

Demo jsem hrál na Xboxu Series S. To znamená možnost si vybrat mezi režimem kvality / výkonu ale bez technologie sledování paprsků (Ray Tracing). Hra vypadá na mém 24″ palcovém full HD monitoru hezky. Vypnutí chromatické aberace ji pomohlo prokouknout ještě víc a vypadá skvěle. V režimu výkonu hra běží v 60. snímcích za vteřinu a je tak krásně plynulá. Připomínám že se jedná o demo, které je na vysoké technické úrovni.

Hra jako taková mi přijde velice zábavná. Má to být horror u kterého mám prožívat strach, tíseň. Já se ale náramně nasmál a prožíval jsem tak maximálně napětí, když mě naháněl sedlák s motorovou pilou. Pobavil mě Leonův kop z otočky, vykrytí útoku motorovou pilou pomoci nože, sedláci s vidlemi, sběr slepičích vajíček při útěku na život a na smrt, běhající hořící kráva… Je těžké se nesmát. Pořád ale platí že celkový dojem ze hry je super. Hru je jedna radost hrát a i na ni koukat.

Samotný termín vydání je pro mě nešťastný. Osobně by mi daleko více vyhovoval leden nebo únor. A tak všem hráčům přeji, aby si hru maximálně užili a bavili se u ní. Já se k vám přidám až na podzim. Do té doby na mě čeká hromada práce a také Dragon’s Dogma, která vypadá že bude opravdu na dlouho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *