Moderní je být fascinován esoterním

Párkrát do měsíce se mi stane, že mi můj rodinný příslušník prostě musí sdělit nějakou důležitou zprávu. Dozvídám se všelijaké hrůzné věci a pokaždé mají jednu věc společnou. Vždy se jedná o „inside info“, které někdo vypustil na internet a vždy je to 100% pravda, protože proč by někdo na alternativní scéně lhal, že? Však nejlepší lež je lež šedá. Lež šedá obsahuje směsici pravdy a nepravdy v různém poměru. Takže matematiku skutečně objevili lidé, ale nebyli to Židé. Planeta Země skutečně existuje, ale není placatá.

Cítíte se být oklamaní? Cítiti se být podvedení? Nebo mě považujete za hlupáka, protože s vámi nesdílím stejné porozumění pro danou věc? Pokud je třetí varianta správně, tak vám doporučuji tento text dále nečíst. Mohlo by se vám přitížit. Jednu věc máme všichni společnou. Jsme doslova hladoví po drbech a senzacích. Zajímají nás životy celebrit, pomocné elity, elity a dokonce naších sousedů. Chceme vědět a mít pod kontrolou věci, které jsou skryté naším očím a uším, protože to není naše soukromí. Prahneme po záležitostech, které jsou zahalené závojem tajemství (tj. esoterní, určené pouze vyvolenému okruhu lidí, tajné učení) a nudí nás věci zjevné, protože si nadutě myslíme, že jsme je už poznali ( Kristovo božství je krásný učebnicový příklad).

Nesdílím názor, že by se elita věnovala okultním praktikám tajně a nikdo o tom nevěděl. Naopak, ze shora je vidět, že je tomu naprosto jinak. Podívejte se na filmy, poslechněte si populární hudbu, prolistujte si Lego katalog, zahrajte videohry… Jsme neustále ubezpečování o tom, v jakém stavu se naše elita nachází. A to nejen jazykem symbolů, jak by mohl někdo namítnout. Není to nic tajného. Nikdo z nich se netají že jsou skrz na skrz prostoupení duchem dekadence (tj. celkového úpadku). A tímto stavem jsem do určíte míry prodchnutí všichni. Protože to v jakém stavu se nachází elita, se přelévá do společenských vrstev pod ní.

Účelem tohoto textu není přinést možná řešení. V tuto chvíli chci i mimo jiné poukázat na fenomén fascinace esoterním. Lidé vytvářejí uzavřené (hehe) skupiny, kde odhalují pravdu, která už je ale dávno zjevná. Banují každého, kdo projeví nesouhlas. Cítí se pyšně, že patří do exkluzivní skupiny držitelů pravdy. Čímž ale vytvářejí právě to, vůči čemu se v prvé řadě vymezují. Tomu se říká krása nechtěného. Jejichž počáteční fascinace se často mění až v zuřivou posedlost. Dnešní krátké přemýšlení uzavřu otázku.

Jaká postava je vyobrazena na úvodním obrázku?

a) Lady Liberty (Socha Svobody)
b) Lucifer
c) Krteček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *