Amatérův průvodce baristikou: Moka pot, V60, French press

Vítejte u prvního článku věnujícímu se baristice. Od založení této stránky už uběhl nějaký ten pátek, ale už je to konečně tady. Série textů s název Amatérův průvodce baristikou si klade za cíl vás seznámit s co největším počtem metod pro přípravu kávy v domácích podmínkách. Pokud toužíte po výborné kávě a nemáte dostatek finančních prostředku na (obstojný) pákový kávovar (30.000+) nebo vám schází potřebná odbornost, tak jste na správném místě. Cílem článku je umožnit co největšímu počtu čtenářů přiblížit jednotlivé možnosti a tak zvýšit jejich vlastní požitek z pití kávy. Text jsem se snažil psát tak, aby byl co nejsrozumitelnější. Pokud i tak v něm najdete prvky akademické mluvy, odpusťte mi. 🙂

Obsah

  • Když chci „jakože“ espresso – Moka konvička (strana 2)
  • Když chci mít hodně kávy – V60 (strana 3)
  • Když chci mít užitečnou pomůcku – French press (strana 4)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *