The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D – Dodongo’s Cavern

Vstup do kobky je zablokovaný obrovským balvanem. K jeho rozbití je potřeba použít bombu. Hned jak opustíte město Goron “Goron City”, vydejte se vpravo a narazíte na bombu v květině “Bomb flower” (vedle ní stojí Goron). Zvedněte bombu a hoďte ji přes ohradu, z dřevěných kůlu, přímo k balvanu níže. Vydejte se nově otevřenou cestou a znovu použijte bombu. Nyní už se nacházíte v samotné kobce (Dungeon).

Jak získat mapu

Kobka je plná lávy a pokud s ní přijdete do kontaktu, zraní vás. To jisté platí pro váš dřevěný štít “Deku Shield”. Toto je jedinečná příležitost si poprvé naostro vyzkoušet “Hylian Shield”. První větší místnost kobky se skládá z jedné centrální plošiny uprostřed bazénu s lávou. Na tuto plošinu se lze dostat jedině tak, že využijete malých plošin kolem ní. Nebojte menší plošiny se sice hýbou, ale nikdy se s vámi úplně nepotopí. Zde se poprvé setkáte s novým druhem nepřítele. Rotující objekt vystřelující paprsky laseru se jmenuje “Beamos” a lze jej zneškodnit pomoci bomby. Dostaňte se na protější stranu místnosti. Vezměte bombu a pomoci ní zničte stěnu nalevo. Na stěně je vidět prasklina. Za stěnou se nachází truhla s klíčovým předmětem “Dungeon Map”.

Jak se dostat přes zamčené dveře

Nyní vás čeká trošku delší cesta. Budete totiž muset najít způsob, jak odemknout zamčené, velké dveře vlevo. Vydejte se přes střed místnosti do její pravé části a pomoci bomby zničte stěnu, která se nachází blíž vstupu do kobky. Nyní se nacházíte v dlouhém tunelu. V tomto tunelu na vás budou útočit malí výbušní ještěři. Dojděte až na konec a uvidíte dvě sochy a modré tlačítko. Uchopte jednu ze soch a přesuňte ji na modré tlačítko.

Projděte dvakrát dveřmi. Nacházíte se uzamčeni v místnosti s lávou a dvěmi ještěry. Vaším úkolem je porazit je. Oba však neútočí najednou, což hraje ve váš prospěch.  Vybavte se “Hylian Shield” a použijte taktiku útok a následně obrana. Ještěři budou sami za vámi přicházet. V dalším tunelu porazte čtyři obrněné ještěry. Jejich slabina je zásah mečem do ocasu. Pak použijte “Deku Stick” a zapalte všechny vyhaslé pochodně. Za prasklou zdí se nachází “Deku Scrub”, který vám prodá jednu “Deku Stick” za patnách rupií. Nyní stačí jen stisknou zlaté tlačítko a velké dveře jsou odemčeny.

Získej kompas

Vyražte do nově otevřených velkých dveří v levé části. Můžete vidět dlouhou řadu květinových bomb a také prasklou stěnu. Použijte bombu na stěnu a pokračujte dál. Dojdete do místnosti se třemi sochami “Armos”. Jedna z nich je však živá a zaútočí na vás. Použijte květinové  bomby na její zneškodnění. Ve velké truhle se nachází druhý klíčový předmět “Compass”. Vraťte se zpět do místnosti s řadou výbušnin a odpalte ji. Celý sloup se začne hroutit a před vámi se objeví schody. Vyšplhejte po nich nahoru.

Gold Skulltula (13/100):
Podívejte se na hnědé vinné větvičky.
Je zde klasický pavouk a Gold Skulltula.
Pomoci svého praku oba zničte a pro žeton vyšplhejte.

V této místnosti můžete zahlédnout dalšího “Gold Skulltula”. Bohužel ho nemůžete v tento okamžik sebrat. Nemáte k dispozici potřebné vybavení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *