Záhada jak je to s Legem byla v roce 2023 rozluštěna

O tom jak je Lego progresivní korpo už bylo napsáno dost hoven. I letošní katalog (2023) má své poklady, na které budu ještě dlouho vzpomínat. V tomto textu bych vám chtěl nabídnout jiný úhel pohledu na celou věc. Dopředu předesílám, že závěr textu nebude ve stylu „Za všechno mohou ilumináti!“ (a Kalousek samozřejmě).

Uvedu vás do kontextu. Včera jsem si rozpačitě listoval elektronickou verzí nového katalogu. Nebyl jsem si jist, zda se mi vůbec něco líbí. Pobavil jsem se nad emancipovanou ženou (nebo mužem?) se zdravotním postižením, která je na vozíčku a v ruce urputně svírá svařovací aparát. Listoval jsem dál. Byl jsem zmaten uspořádáním a pak jsem došel k Duplu. Koukám na sety s tématikou pěstování bio zeleniny a obchodu s bio potravinami a pak mi to došlo!

Jak je možné, že většina nepovažuje obchody s bio potravina za část plánu spiknutí židovské elity? Vždyť se tam prodávají potraviny ze sojových bobů, které neprošly procesem fermentace. A jak všichni víme, nefermentovaná sója je jeden z elementárních pilířů veganismu. Ideologie, která si klade za cíl snížit (především) mužskou plodnost. Já se obávám, že to může být tím, že prostému lidu nikdo neřekl, nenapsal že tyto obchody jsou součástí tohoto ohavného plánu. A teď přijde vyvrcholení celé zápletky.

Z pozice vyššího managmentu Lega to spíše vypadá na „Virtue Signalling“. Já to pro vás přeložím jako „Dávání na odiv, jak jsem ctnostný a zastávám ty správné ctnosti“. Něco,co obyčejný člověk na denní bázi neřeší. Pro generálního ředitele Lega korpo je to každodenní chleba. Jinak by nepatřil tam, kde je. V každé společenské vrstvě se tvoří a reprodukují myšlenky určitého typu. Pokud nevěříte, zajděte do několika různých podniků a podívejte se na to, kdo spolu sedí u jednoho stolu. Vlastně nemáte ani moc na výběr. Ty sety se solárními panely a elektro auty dřív nebo později prostě musely vzniknout. Zvláště pokud reprezentujete jednu z pěti nejsilnějších značek na světě. Pokud si kladete otázku pro koho jsou určeny, tak to znamená že pro vás ne. Tak či tak se s nimi setkáte v obchodě a nevěřícně kroutíte hlavou jak nad obsahem, tak cenou. Jak by řekl jeden ctnostný youtuber „To není drahý. Jen ty máš málo peněz!“

PS: Dnes je osmého ledna roku 2023 a na internetu pořád nevisí aktuální Lego katalog pro naši zemi a Slovensko. Pěkně ta firma na nás kašle. Na druhou stranu většina novinek jsem už viděl 4.1 v obchodech a mile mě to překvapilo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *